Hoe kan ik taken volgen?

Een Taak Tracker is een krachtig middel op kritische taken of laagfrequente taken te monitoren en direct te controleren na uitvoering. Bijvoorbeeld: wordt de entree vloer wel echt 4 x per jaar geschrobd? Door op zo’n taak een tracker in te stellen krijgt u een bericht zodra de taak is uitgevoerd en kunt u een kijkje nemen.

 

Hoe plaats ik een Taak Tracker?

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe u een Taak Tracker kunt plaatsen. Of scroll naar beneden voor een tekstuele instructie met foto’s.

 

Stap 1: Open het live rooster

U opent het live rooster op de betreffende locatie. Dit kan via ‘Home‘ of ‘mijn locatie‘ (Voor uitleg over de mogelijkheden binnen deze pagina’s klikt u hier).

 

Stap 2: schuif de knop ‘Plaats een taak tracker’

Scroll of swipe naar ‘instellingen’ en schuif het rode knopje ‘Plaats Taak Tracker‘ op groen.

Accepteer of wijzig het e-mailadres waarop u de melding wilt ontvangen en klik op ‘Plaats trackers‘.

In het scherm ‘U kunt Taak Trackers plaatsen’ gaat u akkoord met het ontvangen van een e-mail notificatie (in overeenstemming met AVG). Klik op ‘Ik ga akkoord‘.

 

Stap 3: Selecteer de taak die u wilt volgen

U komt in het geselecteerde werkprogramma en u ziet discs (Taak Tracker instelling icoontjes) verschijnen vóór de taakomschrijving.

Klik op het icoontje van de taak die u wilt volgen. Vervolgens komt u in het scherm “Hoelang blijft de Taak Tracker actief?” Hierin krijgt u de keuze:

  • Alleen de volgende uitvoering
  • De volgende vijf uitvoeringen
  • Tot de taak verloopt

Na uw keuze klikt u op ‘Volgende

In het scherm “Waaraan wilt u uzelf herinneren als u een e-mail krijgt?” kunt u naar behoefte een herinneringstekst invoeren, bijvoorbeeld: “Vergeet in de keuken geen haarbescherming/kapje op te doen”. En klik op de knop ‘Tracker plaatsen‘.

Het scherm verschijnt “Tracker geplaatst” en klik op de knop ‘Sluiten’.

Er verschijnt een vinkje achter de taak waarop u de taak tracker geplaatst hebt.

 

Stap 4: Meer taak trackers plaatsen

U kunt nu op een andere taak in dit rooster een taak tracker plaatsen door opnieuw op het disc icoontje te klikken. Of u kunt de actie afsluiten door bij ‘Instellingen’ het groene schuifknopje op rood te zetten. De vinkjes en de disc icoontjes verdwijnen uit beeld (De instellingen hiervan blijven op de achtergrond natuurlijk bestaan).

 

Stap 5: E-mail notificatie (Resultaat)

Uw Taak Tracker in ingesteld en u ontvangt de e-mail notificatie zodra de taak is uitgevoerd en afgetekend.

U kunt nu direct een kijkje nemen of de taak naar tevredenheid is uitgevoerd.

U kunt via de link ‘Live status bekijken‘ het live rooster openen en het taakrapport bekijken.

U kunt de taak tracker opzeggen via de link “Deze taak tracker opzeggen‘. Deze link brengt u in uw TranspaClean omgeving en ziet u de melding “Taak Tracker verwijderd”. Klik vervolgens op de knop ‘Oke‘.

 

Stap 6: Taak Tracker wijzigen

U kunt een eerder ingestelde Taak Tracker aanpassen door deze opnieuw in te stellen in het werkprogramma op de betreffende taak of taken.

 

Zo, ik volg een aantal taken… Wat nu?

Het wordt wel eens tijd om de schoonmaker een complimentje te geven, vind u ook niet? Zie artikel ‘hoe geef ik een complimentje?‘ hoe u dit kunt doen. Ook kunt u meldingen maken over een uitvoering. Zie artikel ‘Hoe maak ik een melding?‘ hoe u dit kunt doen.

Dit vind je misschien ook leuk …

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »