Hoe kunnen uitvoerders inloggen zonder een bestaand e-mail adres?

Soms hebben uitvoerders geen e-mailadres, kunnen niet gemakkelijk in de e-mailbox komen of zijn niet in staat een e-mailadres te gebruiken.

 

Gebruikers laten inloggen zonder e-mail

Volg de stappen hieronder hoe u dit kunt doen.

Stap 1 – Gebruiker aanmaken

Maak een gebruiker aan in vanuit het gebruikers overzicht. U kunt hierheen navigeren door in het linker zijmenu te klikken op “Gebruikers” > “Overzicht” > “Gebruiker aanmaken”.

Stap 2 – E-mail en gegevens

Bedenkt voor het e-mailadres een fictief e-mailadres. Wij raden sterk aan om de fictieve e-mail als volgt op te bouwen:

  • Opbouw: voornaam.achternaam@uwwebsitedomein.nl
  • Voorbeeld: els.groot@demo-schoonmakers.nl

Let op! Het e-mailadres kunt u zelf bedenken. Wij raden u aan om uw eigen domeinnaam te gebruiken. Zo kan voorkomen worden dat iemand het niet bestaande e-mailadres aanmaakt, en de “wachtwoord vergeten” functionaliteit gebruikt om in te loggen op uw uitvoerders account. Vul de overige bekende gegevens in, en sla de gebruiker op. Klik in de dialoog op de grijze knop “verder bewerken”.

Stap 3 – Wachtwoord maken

In de rechter zijbalk klikt u op de knop “maak wachtwoord”.

Lees de dialoog en klik op de rode knop: “wachtwoord instellen”. U kunt zelf geen wachtwoord bedenken. Het wachtwoord wordt om veiligheidsredenen voor u bedacht. Als u een wachtwoord “niet mooi” of “ingewikkeld” vindt, kunt u de stappen opnieuw doorlopen.

Als u verder gaat, wordt het wachtwoord van dit account opnieuw ingesteld met een willekeurig wachtwoord. Het oude wachtwoord is vanaf dat moment niet meer bruikbaar. U kunt deze melding negeren, omdat het account zojuist is aangemaakt.

U kunt het wachtwoord zo vaak opnieuw instellen als u wilt. Houd er rekening mee dat u het wachtwoord opnieuw deelt met de uitvoerder.

Stap 4 – Wachtwoord bewaren en delen

In het volgende dialoog wordt een wachtwoord getoond. Dit is nu het nieuwe en enige wachtwoord voor dit account. U kunt dit altijd zelf controleren door met het door u bedachte e-mailadres en gemaakte wachtwoord in te loggen.

Kopieer het wachtwoord wat in de dialoog staat voordat u het sluit. De combinatie van uw zelfbedachte fictieve e-mailadres en het gemaakt wachtwoord kunt u delen met de uitvoerder.

Dit vind je misschien ook leuk …

0 reacties

Translate »