Hoe gebruik ik weersverwachting of weersmelding?

Uw uitvoerder krijgt in de app boven zijn rooster een weerswaarschuwing als de weersomstandigheden eventueel schoonmaakwerk kunnen beïnvloeden. Nu kan het voorkomen dat u bijvoorbeeld een melding krijgt dat het mogelijk vriest, terwijl de werkelijke temperatuur ver boven nul is. Uw rooster toont de weersomstandigheden boven in uw rooster:

Drie zaken spelen hier een rol:

1. Het weer is altijd een schatting. De weerstations geven een minimale en maximale verwachting af. TranspaClean maakt de vergelijking op basis van de minimale verwachte temperatuur. Het kan dus best zo zijn, dat als het een paar graden boven nul is, er een waarschuwing kan komen “dat het mogelijk kan vriezen”.

 

2. TranspaClean maakt gebruik van een open netwerk van duizenden kleine mini weerstations. Wij beheren die niet, maar lezen informatie uit. Mocht een weerstation defect of in onderhoud zijn en foutieve informatie versturen, hebben wij daar geen weet van, maar presenteren de data zoals we die verkrijgen. Over het algemeen is het netwerk waarvan we gebruik maken zeer betrouwbaar (en wordt ook gecombineerd met andere algemene voorspellingen).

 

3. De locatie (met name de coördinaten) staat verkeerd ingesteld (bijvoorbeeld op de noordpool).

Mocht dit laatste een keer voorkomen, dan kunnen de coördinaten eenvoudig handmatig worden aangepast. Google maps/Google Streetview is één van de meest betrouwbare locatieprogramma’s, maar ook hier kunnen ze wel eens achterlopen op sommige locaties. Klik hier voor meer uitleg hierover.

 

Dit vind je misschien ook leuk …

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »